Friday, December 28, 2007

Crna Ivana / the journey

Isterivaci,

potakla me ova rasprava o scenariu da se prisetim kroz koje je sve faze Crna Ivana prolazila i mnogo sam se smejala.
Pazi, pocelo je kao mini serija - 6 epizoda.
U svakoj, Goran, mladi pandur iz Valjeva, otkriva po neki hronoloski detalj o Ivaninom zivotu odnosno njenom padu. Koncentracija price je na Ivani, manje na istrazi :) Ideja: ubio ju je klosar, ali stvarni "krivci bez krivice" za njenu propast su mnogi drugi... Elem, Ivanin zivot...

1. Ivana je odlicna ucenica, povucena, fina devojka (ali nenormalno lepa & privlacna) iz Stare Pazove koju seksualno zlostavlja Otac/Ocuh. Ivana ima nekog decka s kojim je u stalnoj vezi, ali ne i puno prijatelja. Sanja da upise glumu na FDU.

2. Ivana bezi od kuce (posle nekog incidenta s Ocuhom) i odlazi u.... (MOJ OMILJENI ZABORAVLJENI DEO PRICE) Bistre Potoke!!! - sektu na obodu Str Paz, koja funkcionise po sistemu Matrijarhata i gde neka debela, zla "majka" ispira mozak nekoj nesrecnoj deci koja su se tu okupila. Tu dolazi do neke transformacije Ivanine licnosti, znam da smo o tome pricali 100 puta, ali ne secam se tacno kakve, i Ivana ima lezbejske odnose sa nekim drugim clanicama.

3. Ivana proba da upise glumu na FDU, ali padne prijemni. Upise pravni fakultet i zbog odlicnih rezultata i uspeha u skoli, dobija sobu u studentskom domu. Na prijemnom za FDU (isto jedan od omiljenih delova) je "snimi" perverzni, isfolirani student rezije koj je kasnije zove da glumi u njegovim trash horror/slasher kratkim filmovima sa dosta golotinje, sto Ivana sve prihvata jer je on nesto obmanjuje kao "ti si izuzetna glumica" itd.

4. Na pravnom fakultetu Ivana upoznaje nekog profesora koj je isto nesto iskoriscava, ne secam se dobro, ali znam da vara zenu sa njom, ki ki, i da je neki intelektualac (znate i sami ko je bio uzor za profesora a sto je jos smesnije, ko za studenta rezije)

5. Zaposljava se u Aninom kaficu, gde se luda Ana sprijateljava sa njom (+ insinuirana lezbejska veza) i zapravo je Ana i navlaci na kokain kojime je snabdeva i "podvodi" je svojim poznanicima - sportistima, biznismenima itd. Ivana nista ne uci za faks, samo se zajebava, drogira itd. Cimerka iz doma koja je mrzi pise zalbu da ona retko spava u domu i da je steta da nekome zauzima mesto i Ivani oduzimaju pravo da zivi u domu i ona se seli u Anin stan. Naravno, idu i na Avalu, gde je snimi cale.


6. Kad Darko smuva (ili pokusa da smuva) Ivanu, Ana poludi i izbaci je iz stana i da joj otkaz + je hejtuje svim ljudima, laze da je narkomanka, lazov, kurva... Ivana, bez posla i stana, se useljava kod lokalnog narkomana Djordja, koj se na nju potajno lozi, ali koj je sustinski dobar decko, samo, jebiga, narkoman. Djordje je navlaci na heroin. U tom peridu, Ivana sa studentom rezije snima i neke soft pornjave/horore, gde je neki zombiji siluju/ponizavaju/ubijaju koje Goran kasnije pronalazi i gleda.

7. Ivana se zaposljava u nocnom klubu kao igracica. Djordje overdozira, zavrsi prvo u bolnici pa u Lazi, i njegova baba (u cijem su stanu ziveli) izbaci Ivanu.

8. Na poslu (u klubu) Ivana srece Aninog caleta (ocinska figura) kome se zali kako je sve ujebala, nema gde da zivi, batalila je faks... Anin cale se "sazali" i kaze da ce da joj sredi da zivi u tom jednom stanu, na lisiciejm potoku... Nek da otkaz u klubu, on ce joj davati malu apanazu, i nek pocne ponovo da uci. Ivana mu veruje, prihvati ponudu.

9. Ivana se preseli na Lisiciji potok, ispostavlja se sadizam Aninog caleta koj je tu drzi kao taoca, u pocetku je samo jebe (sto mu Ivana negde i dozvoljava) ali kasnije pocinje i da je bije i maltretira (i sve snima) i preti joj da ako nekome bude rekla itd.

10. Jedne veceri jadna Ivana pokusava da pobegne i pada u ruke klosaru koj je stvarno i ubija.

Goran sve to sazna, ali nista ne moze da uradi po tom pitanju.

Koji smo sadisti! Jadna Ivana!

8 comments:

MPK Power said...

Bistri potoci su vrh. Pa, da, dramatizacija nenapisanog romana, nema šta!

A, jel' imaš negde onaj 'storilajn', koji smo poslali na konkurs za scenario? Hehehe

Anonymous said...

Kol'ko bi te ubila za te budalastine...

MPK Power said...

hehehehe znam. i malko mi je i drago. :)

Anonymous said...

Meni je malko drago kad ti tako vreme i perspektiva dokazu da nisi bio u pravu!

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts on vine. Regards

Stop by my page ... buy steroids **

Anonymous said...

Thank you for another informative web site. The place else could I
get that kind of information written in such an ideal way?

I have a project that I'm simply now working on, and I have been on the look out for such info.

Check out my web site; [网站首页]

Anonymous said...

Tremendous issues here. I'm very happy to see your article. Thanks a lot and I'm taking a look ahead to contact you.

Will you please drop me a mail?

Also visit my web-site; buy hgh

Anonymous said...

Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I
stumbleupon on a daily basis. It's always useful to read articles from other authors and use something from other web sites.

Feel free to surf to my site; http://www.financial-affiliate.com/financial-affiliate/post/2012/02/20/Market-Movers-and-Most-Actives-for-the-Consumer-Cyclicals-Sector.aspx