Sunday, June 15, 2008

Mirno spavaj,Jovice !

Zašto je Tadić izgovorio onu jezivu rečenicu o 'jednakosti u bolu'? Kome se on to obratio i zašto je baš otišao tako daleko? Razumem da se na neki način treba dodvoriti članstvu SPS-a, pogotovo lokalnim odborima, da sutra kad se formira Vlada ne dođe do nekog većeg raskola kod socijalista i da je možda najbolje da gutanje te žabe na sebe preuzmne sam Tadić sa par nekih idiotskih pomirljivih izjava, kakvih se već ionako poprilično nadavao za svog predsednikovanja. Ali, zar sve to nije moglo i malo finije,kao to su naši sugrađani, prijatelji, zajedno idemo u Evropu,socijalna pravda, levica, bla, bla, zašto pominjanje Đinđićevog ubistva? Ako uzmemo da Tadić sve što radi, radi vrlo promišljeno i da mu svaku rečenicu Šaper & co. prvo tri puta premere,pre nego što je ovaj ispljune, biće da je i ovo izgovoreno sa veoma velikim razlogom. Meni, sestre, to sve smrdi da se on direktno obratio DB-u sa porukom: Verujte mi,ja sam vam siguran partner, niko vas neće dirati,pa čak ni za ubistvo Đinđića, šta je bilo bilo je, idemo dalje-svi zajedno u EU.
Jer DB je, u dilu sa svojim višedecenijskim prijateljima iz CIAe, očigledno još u januaru odlučio da pusti Koštunicu niz vodu. Btw, zar nije interesantno to što su i Koštunica i Sloba pali sa vlasti na izborima,koje apsolutno nisu morali da raspišu, a na kojima je i najvećoj budali bilo jasno da će doživeti poraz? Jer, ako je Koštunica hteo vladu sa radikalima, mogao je komotno da je formira i bez izbora. Zašto nije? Dakle, kao i Slobu 2000, neko ga je primorao na taj 'samoubilački' čin.
Za sve šta je uradio za našu tajnu policiju i tokom devedesetih, a pogotovo nakon 5. oktrobra, dr.Voja je od njih zaslužio medalju najvišeg reda,ali očigledno više nije bio poželjan partner, jer je, sa jedne strane izgubio ogromnu većinu podrške naroda i sveo se na 20 poslanika, što ga je učinilo veoma rizičnim da bi se dalje oslanjali na njega, a sa druge mnogo je zastranio u približavanju Srbije Rusiji, što se pak Amerima nikako nije dopalo, pa su i jedni i drugi kao i mnogo puta od 1943. pa naovamo našli zajednički jezik i rešili da ga skinu i uđu u otvoreni dil sa Tadićem.
No opet, sigurno postoje struje u samom DBu, kao i ubačeni proruski elementi, koji u sardnju sa DS-om nemaju baš preterano poverenja, pa je potrebno umiriti ih sa par lepih reči i tu dolazimo do Tadićeve izjave o 'jedinstvu u bolu'. Naravno, glavni garant sigurnosti za našu dragu BIAu u novoj Vladi biće Gljivica Dačić, koji će, kako god se pregovori završe imati apsolutnu kontrolu nad službama bezbednosti,pogotovo onim civilnim, ali je važno ipak istaći da se i u novoj presraspodeli moći,u kojoj će DS još više ojačati, neće naći neki pomahnatali pravdoljubivac, ko će krenuti da kopa po prošlosti i stvara probleme. Zato je Tadić lepo poručio da će se on prvi sa takvim obračunati.
Sve u svemu, Jovica može mirno da spava, dok čeka oslobađajuću presudu iz Haga. Sve ide po planu...

3 comments:

maare said...

nista mi nije jasno. napisacu jos pet pasusa nevidljivim mastilom, podseti me da te pitam nesto kad se budemo videli.

Anonymous said...

jeeeee....totalno sam zapostavila isterivace, moram da se catch upujem!

Prvo, sto se Tadica tice, cula sam (napokon!) spornu izjavu u Utisku i nije bas da je izgovorio
"ujedinjeni u bolu (za preminulim liderima)" ali da se ne cepidlacimo, u svakom slucaju je izjava van svake mere ulizicka, da-ne-kazem dupelizacka...
zasto je to tako?
Nisam sigurna da Tadic mora preko medija da salje signale DBu ili kome god. Ti sta su imali da osiguraju i dogovore, ti su osigurali i dogovorili tamo negde 'de mi ne cujemo. Znas da sam ja veliki ljubitelj teorije (zavere:) da se gro sranja koja se nama desilo desilo ZBOG TRGOVINE ORUZIJEM I DROGOM, naravno na GLOBALNOM CRNOM TRZISTU, o tome se nesto i u javnosti govoruckalo ali stidljivo (gledali smo onaj dokumentarac Vremena, secas se)... hmh... izgubi mi se misao... a, da, naravno da globalni playeri vuku konce u nasem dvoristu.
Al' za ovu izjavu konkretno, nisam sigurna.
Meni to deluje da Ivica istura karu. Naso pa zaso. Moze mu se.

MPK Power said...

Mislim da je malo naivno da mislimo da sad Ivica Dačić kao istura karu sam od sebe i da je baš zapeo za službe bezbednosti i policiju po principu ili to ili ništa. Biće da je neko odavno računao na Gljivicu u toj ulozi.
Isto tako, mislim da je veoma važna javno izgovorena reč, bez obzira na interne dogovore, a pogotovo ako na 'drugoj strani' ima nevernih Toma. Vrlo je važno što je to Tadić rekao javno jasno i glasno.
I, konačno, zar nije nelogično da Koštunica raspiše izbore, a onda po svaku cenu kao hoće vlast sa radikalima. Pa, zašto nije formirao Vladu sa radikalima u februaru, kad je to komotno mogao da uradi, savršeno legalno i da ostane premijer. Zašto nije? Zašto sad radikali predlažu Koštunicu za premijera, zašto nisu izašli u februaru i rekli mi sad hoćemo da podržimo Koštunicu, jer je ovo važan trenutak za državu, otimanje Kosova, bla, bla. Zašto nisu? Mnogo je nelogično da bi bilo slučajno. Biće da čika Jovica & co. to nisu hteli. A Koštunica je ipak samo njihov poslušnik.
Da ne govorimo o Palminoj ulozi u celoj priči. Pa, to prosto ne može da bude sve kao slučajno.