Sunday, March 30, 2008

Тријумф Часлава !


Филм 'Чаславова листа' по Кристином и мом сценарију добиде награду за најбољи домаћи краткометражни филм на Фестивалу.
Крисс и ја нисмо били обавештени ни да је филм снимљен, па га тако нисмо ни гледали, ал'чим га набавимо (а успут мало и 'попричамо'са Мишом редитељем) организоваћемо колективно гледање и пијанку код Сенке!

И што би рекао наш народ: 'По Чаславу се Ивана познаје...'

13 comments:

may price said...

vidis ti te reditelje!
nego, jel to "onaj" misa? ;)

cestitam drugari! u pravu si, mpk, odlican znak ;))

sestra luzerka said...

bravo živeli!!! pope javi čim se skineš sa antibiotika pa da pijemo!

Anonymous said...

Joj kad se setim onog mudroseraja sa Popovicem, kako osavremeniti Pekica (posto je Caslav nastao po prici Covek koji je jeo smrt, koja se desava za vreme francuske revolucije) pa dal da bude religiozni kontekst (tu je Mare imao neku mnogo smesnu i komplikovanu pricu i teoriju o nekakvim talibanima:)), pa dal da bude skroz neka nedefinisana buducnost, pa kao zasto da mi na vec Pekicevu metaforu i izmestanje (preko franc. revolucije, prica o komunizmu kod nas) kalemimo duplo izmestanje i onda smo Caslava fino zaposlili u srpskoj firmi, u vreme tranzicije i dali mu da jede otkaze koje treba da zavodi u knjige. Imali smo i problem kako da zavrsimo, pa je moja ideja bila da na kraju kroz rupicu u Caslavovoj kancelariji (!) provali veeliki crni pas koj se preko dana hrani otpatcima hrane heroja tranzicije i prozdere svezaposlene, al je Mare odbacio:) I trebalo je da se zove Caslav koji je jeo otkaze!
Cestitam Maretu i Misi ako nabasa na ovo.

Anonymous said...

Cestitam srbi!

Ja sam citala Caslava koji je genijalna isterivacka umotvorina, i ako je film makar posteno ispratio biser iz pera nase dve sestre, film je odlican & zasluzeni pobednik!!!

Jedva cekam da gledamo & slavimo (obavezno kod Looserke :)

Anonymous said...

Bravo!

Ivan Bevc

MPK Power said...

grazie na čestitkama.

Jeste, Kriss, imali smo tonu besmislenih ideja, al' mislim da smo na kraju napravili dobru stvar.
Juče sam ga našao i pročitao i skroz je zanimljiv i smešan, pogotovo ona uvodna saspens scena u kancelariji, pre nego što dođe gej kurir da im uruči otkaze. Pa, to je čist Serđo Leone. Jedan juri muvu, jedan lupka po tastaturi, jedan se šetka, sjajno.
Jedino što me sad nervira je što smo odustali od Sestara drugarica, jer uprkos svim problemima, uradili smo i Časlava i Ivanu i na kraju smo bili zadovoljni, sigurno bi tako bilo i za Mišel, u kom god obliku da se pojavila.

Btw, pokušao sam da dobijem Mišu, al' je sve vreme nedostupan, verovatno je pogubio naše telefone, jer inače nema razloga da nam ne javi, imali smo super saradnju.

sestra luzerka said...

sad mi se pishe mishel sa vama.
al' imamo neko sredstvo za smirenje za popovca kad pocne da divlja i dekonstruise citavu pricu.

MPK Power said...

eto, zapamti ste mi to, k'o baba rajka kad sam je zaboravio na autobuskoj stanici !

sad, nema veze kad Kriss na pola krene da kuka kako sve to nije za nju, kako ona vise ne zna sta da radi u zivotu ili dolfie, koja se samo odjednom distancira i mesecima ne radi nista, samo sam ja grbav, koji sam tek ponekad mozda eventualno malko histerican :)

Anonymous said...

cuj malko...

generalno, ja glasam za pilulice! :)

Anonymous said...

jes, imali smo svi svoje nervne slomove, al meni je najdraza ipak ona kolektivna psihoza kad smo celo popodne sedeli nad geografskom kartom trazeci mesto iz kog dolazi neki epizodni stric u pilot epizodi:)

sestra luzerka said...

makar smo se na kraju složili da dolazi iz Batočine

Anonymous said...

Ja sam to ladno propustila i sad ne mogu da komentarisem bu-hu-buuuu :(

Al' smesna mi je Batocina!

MPK Power said...

ako ono za pilulice ime neke veye sa mnom, ja ih kao što znaš već pijem...:)