Wednesday, December 17, 2008

И шта сад?


Нема везе, као,демократија? Слобода говора, шта? Право на другачије мишљење?

Јел постоји, бре, неки тужилац у овој земљи,мајку му? Неки судови? Хоће ли неко да заврши у затвору више? Има ли неко тело, које се бави штампаним медијима? Осим ДБ-а, наравно. Како ово није одмах повучено? Где је реакција Владе на овакве ствари?

19 comments:

Anonymous said...

Za ovo, naravno, Balasevic treba da tuzi Kurir, sto ce, predpostavljam i uraditi.
Naravno, dobice slucaj, ali to nece imati nekog efekta posto ce mu Kurir, kroz tri godine, platiti tri dinara.
I sta sad?
Da se dramaticno povecaju kazne i osposobi normalan rad sudova, tako da procesi mogu brzo i efikasno da se procesuiraju.
I onda kad Kuris bude pred bankrotom zato sto se usudio da za Balasevica napise da je "govnar" sledeci put ce dobro da se razmisli da li ce nekoga tako da pljune. A poznati ce da se nadaju da ce neko da ih prozove jer ce im to gotovo garantovano doneti finu otpremninu za pretrpljenu bol.

Nisam sigurna da li vlada treba da iznosi svoj stav po ovom pitanju (verovatno ne, ima vlada preca posla nego da daje na znacaju nekom petparackom tabloidu), ali Ministarstvo informisanja, NUNS i nekakve nevladine organizacije koje se bave slobodom medija i novinarskom etikom itd, svi lepo treba da daju zajednicku izjavu u znak gnusanja i protesta. (i da, ako je potrebno, izvrse pritisak na vladu i nadlezne organe da se zakon sto pre izmeni, a da se sudstvo sto pre reformise).

Anonymous said...

Пази, долфие, Балашевић треба да тужи Курир кад напишу да је купио вилу од милион евра или да има три швалерке или тако неку лаж.
Ово није ствар Балашевића. Ово је акт против јавног морала. Ако се ја сад скинем го и прошетам се улицом,ухапсиће ме полиција и склонити са улице и добићу прекршајну пријаву 'по дифолту'. А за ово нико никог неће да ухапси, нити стотине хиљада примерака ових 'новина' да склони са улице, чим се појаве? Па, то,бре, читају деца! Коју им ти поруку шаљеш, ако дозвољаваш овакве ствари?
И јесте тема за Владу. Влада мора да реагује, јер ово ни у лудилу није неки изолован случај. Мора неко то јавно да осуди и да се донесе нови закон,као и да се формира тело, које би могло експресно да реагује на овакве ствари и да новине са оваквим насловима, чим се појаве, повуче из продаје. То су све ствари, које само Влада може и мора да уради !
Оваквим стварима мора да се стане на пут под хитно! Штета која се наноси друштву је огромна !

Anonymous said...

Sve i da jeste akt protiv javnog morala (a to sad stvarno ne znam, da li ako ja i ti krenemo da se pickaramo na sred ulice, mogu da nas uhapse zbog toga sto smo psovali u blizini dece? - ne znam) i drugo to ne citaju deca, mislim, citaju samo ona ciji roditelji kupuju Kurir, a to je vec odluka roditelja, i trece, na trafici mozes da vidis mnogo gore stvari (sto se dece tice) od reci "govnar", npr reklame za cigarete, gole ribe na naslovnim stranama, leseve na naslovnim stranama itd...
Sta je tu sad ugrozavanje javnog morala ja stvarno ne znam, to je generalno komleksno pitanje, a u ovom nasem slucaju pitanje za advokata koj moze da nam rastumaci sta tacno nas zakon prepoznaje kao opsceno.
U svakom slucaju,
sve i da jeste akt protiv javnog morala, opet ne mislim da vlada treba na to da reaguje, kao sto ne bi reagovala da se ti skines go i trcis po ulici.
Bole vladu kurac.
Ja se makar nadam da oni u svojim rasporedima i na sastancima vrlo ozbiljno i pazljivo spremaju i raspravljaju goruca ekonomsko-finansijsko-privredno-poslovna pitanja itd, kao i znacajne politicke poteze.
Neozbiljno je da vlada komentarise sta radi jedan Kurir!

Naravno, ne negiram da je Kurir pruzio dovoljno materija da se razne druge osobe ili udruzenja (navela koje a ima ih i jos) podignu i udruze u akciji protiv njega, i to apsolutno podrzavam.

Takodje, neki clan vlade moze u nekom javnom nastupu da osudi Kurir, nemam nista protiv, ali ne u ime vlade, nego u svoje licno ime ili u ime svoje funkcije.

Anonymous said...

p.s. ne secam se da si se toliko brinuo za javni moral kad je
p#$%cka one Ane Nikolic sevnula sa naslovnice Sveta da se sva deca nagledaju i poraduju

Anonymous said...

Jbg, dolfie, nisam mislio da Vlada odrzi sednicu na tu temu. Kad kazem Vlada, mislim na resorno ministarstvo, sad u ovim pretumbavanjima vise ne znam da li se to i dalje zove ministarstvo za informisanje ili je to nesto spajano, boga pitaj. Dakle, Vlada da deluje kroz resorno ministarstvo, kome je to vrlo posao i resorni ministar bi vrlo mogao da izadje i osudi takve stvari, a ne sad Mirko Cvetkovic da reaguje, naravno. Plus da se donese stroziji zakon, da se nadgleda njegova primena i da se formira telo, koje bi tu celu stvar pratilo i moglo ekspresno da reaguje. (sve poslovi ministarstva i vlade)
A naravno da ne sme ni picka Ane Nikolic na naslovnu stranu, pa apsolutno ! (ja samo mislim da je ovo mnogo gore, pa zato reagujem) Tacno treba da se precizira (kao sto je to u EU uradjeno) koji sadrzaji mogu u koje novine i sta sme na naslovnu stranu (tacnije koliko toga moze da se vidi), i naravno sta deca ispod 18 godina ne smeju da kupuju.

maare said...

hahaha, nemate pojma!
http://www.youtube.com/watch?v=fXuD4x-rCKc


Panonski govnar


jebale te depresivne aluvijalne ravni
o besmislu ravnicarskog zivota
ti pevas o skote ogavni

Survan ti mozak u vrtaci raskola
kao kakvom olupinom strovaljen
jebao te petao i bagrem izvaljen

Pakao jugonostalgicarskog
mentalnog pomora
jebalo te blatno jezero balaton
i kompletna madjarska privredna komora

Panonski panonski govnar
Panonski panonski govnar

Nervnom devastacijom
potpuno pogubljen
nervnom devastacijom
brutalno izdubljen

Ne pomerajte bagrenje
Ne pomerajte bagrenje
Ne pomerajte bagrenje
Ne pomerajte bagrenje

Pakao jugonostalgicarskog
mentalnog pomora
jebalo te blatno jezero balaton
i kompletna madjarska privredna komora
komora komora

Anonymous said...

pa sad si samo rekao isto sto i ja.
lakse je bilo da jednostavno kazes slazem se, preterao sam :)

Dakle, resorno ministarstvo (ni ja nisam sigurna, ali mislim) je za Informisanje i kulturu, i taj ministar moze da istupi sa osudom, naravno, bilo da ministar sam u nekom intervjuu to pomene ili da ministarstvo (eventualno) izda izjavu neslaganja. Ono sto mislim da ne treba - je da se pravi konferencija za stampu povodom tog pitanja.
Jer
Balasevic "govnar" je deo jedne sire price i moralo bi da se pristupi siroj prici ako se taj slucaj pominje. Inace, nema sta ministarstvo da ustaje u zastitu lika i dela jednog coveka, kad su jos mnogi na jos gorim udarima (ja ne vidim zasto je "Ceda narkoman", "Ceda izdajnik", "Ceda spijun" bolje od "Balasevic govnar" - naprotiv, mislim da je ovo prvo opasnije i da cak lako moze da se pravno podvede pod govor mrznje i poziv na linc lisnosti).
Dakle, to sa Kurirom je neki kontinuirani problem koji itekako treba da se resava, ali ne tako sto ces da izmisljas neko novo vladino telo (koje ce da bude tromo i nefunkcionalno i samo da sisa drzavne pare) nego tako sto ces da osposobis postojece institucije sistema cija je jurisdikcija da se time bave (pre svega sudstsvo).
Pa onda kad Ceda i Balasevic podignu tuzbe da mogu da se oslone da ce sudstvo brzo i efikasno da donese odluku koja ce, u slucaju da je nepovoljna po Kurir, prakticno da ga bankrotira.

Nisam sigurna da li je Anina picka manje ili vise stetna po decije oci ili javni moral od reci "govnar", i ne bih listove delile na one koje se, kao, bave nekom estradom pa im je sve dozvoljeno i, one, "ozbiljne"; nego brate ako imas arsin po kome pornografske slike & ruzne reci vredjaju javni moral, taj arsin se odnosi na sve.
I nema picka na naslovnu!

E, sad, ja licno sa dozom skepse gledam na javni moral i nevine decije oci i iskrenobudireceno ne znam da li bih (verovatno ne bih) podrzala neki zakon ili meru koji bi sankcionisao golotinju ili ruzne reci na naslovnicama.

Ali, nevezano za to, mislim da ni jedna novina nema prava nikoga da nazove "govnarom" ni u kom slucaju, a ni "narkomanom" ako nema dokaza da ovaj to jeste.

Anonymous said...

Maare,

cinjenica da Kurir citira bend "Zaklana celjad" kada Balasevica nazviva "panonskim govnarem", baca novo svetlo na celu ovu raspravu!

hmh... pa ne bas

maare said...

hahaha, pa nisam ja vise lud da upadam u bilo kakve prepiske sa vama, znam da me tog dana kad zasednete u fotelje ceka mardelj. do tog dana... zbogom.

maare said...

btw, bicu jos toliko dobar da Vam pridrzim ogledalo: http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6973

Anonymous said...

divan je tekst Kristinin (kao i uvek); jako lepo napisan i tuzan...

kakvo ogledalo?

maare said...

znaš ono što kad staneš pred to vidiš sebe? e to.

Anonymous said...

i sta s tim?

Anonymous said...

E, ti nisi u pravu, dolfie, nemoj na mene da prebacujes. Al, ne mogu sad da se raspravljam, u frci sam nevidjenoj, sto bi rekla MC.
Divimo se domani, u 18h ima film u dgra, a ima i 17:50 u faking Delta sitiju. Cujemo se pre,pa da vidimo, adio.

Anonymous said...

ne znam dal' cu moci danas, nesto mi se iskomplikovalo. morala sam na work, verovatno ce marko stici do tad sto je ok, ali ako not, aj hev tu vok bole
cucecemo se, vrst kejs scenario: uzmemo iz Zabca

Anonymous said...

nema u zapcu ! moramo tudej !

Anonymous said...

najverovatnije tudej. cucemo se.

Anonymous said...

a zasto to sto kurir citira band zaklana celjad ne bi bacalo novo svetlo na raspravu?

Anonymous said...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10608 movies of lure DVD dignity

We have thousands of the hottest movies you've been waiting to supervise! And they're now ready in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are categorically no limits. Download as much as you want with incredibly treble speeds. No additional software is required!
Only click on a identify with, download a flick picture show and care for it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://s43.radikal.ru/i102/0910/37/6c734f3ca5fb.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Lake Dead
Do the Right Thing
Long Good Friday, The
Ghost Ship
Messenger of Death
Broken Bridges
Goal II: Living the Dream
Brothers Solomon, The
Moon and the Stars, The
My Favorite Year
Poseidon Adventure, The
Great Debaters, The
Nowhere
Hillside Cannibals
Road to Guantanamo, The
Black Robe
Palo Pinto Gold
Human Stain, The
National Lampoon's Animal House
Primeval
Curious George Goes Green
Oh, God! You Devil
Shipping News, The
Fanboys
Mamma Mia!
League of Extraordinary Gentlemen, The
Pianist, The
Perfect Day, A
Storm Warning
Snake Eyes


[url=http://askmecode.com/members/suhajljakuvikin.aspx]EuroTrip [/url]
[url=http://forums.quark.com/members/fridaljakov54.aspx]Cool Runnings [/url]
[url=http://blogs.mynd.ath.cx/members/kornejvernachev.aspx]Grace Is Gone [/url]
[url=https://www.nbhope.org/members/artemijstepiki.aspx]Batman [/url]
[url=http://ucnow.ru/members/patrikijamvros.aspx]National Treasure [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]Astronaut Farmer, The [/url]
[url=http://notradical.com/members/aminadimkin51.aspx]Five Minutes of Heaven [/url]
[url=http://mcgeefamily.biz/members/renataevtjushkin.aspx]Hell Night [/url]
[url=http://forums.quark.com/members/fridaljakov54.aspx]November Son [/url]
[url=http://exchange.si/members/antonmushketov4.aspx]Savages, The [/url]